Sondaj Concurs toamnă pe FoE

Vot

  • 1

    Voturi: 10 13,9%
  • 2

    Voturi: 2 2,8%
  • 3

    Voturi: 4 5,6%
  • 4

    Voturi: 4 5,6%
  • 5

    Voturi: 9 12,5%
  • 6

    Voturi: 8 11,1%
  • 7

    Voturi: 35 48,6%

  • Total votanți
    72
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

valy

Admin FoE România
Membru personal
Aveţi mai jos cele mai reuşite compuneri, oferite de colegii de forum. Au fost luate în considerare doar postările conforme cu regulamentul concursului şi forumului.
Vă rugăm să votaţi pe cea care consideraţi că este cea mai reuşită.

Perioada de votare: 31 octombrie - 02 noiembrie 2016, ora 23:59.

Regulament de votare:

1. Sunt acceptate numai voturile unice.
2. Nu sunt acceptate voturile de pe PROXY.
3. Sunt acceptate voturile numai de pe conturi cu o vechime în forum de minim o lună.
4. Fiecare utilizator are dreptul la un vot.
5. În cazul descoperirii ulterioare (după începerea concursului) a anumitor nereguli (drepturi de autor, etc) ca urmare a unor sesizări venite din partea utilizatorilor sau din partea unei terţe persoane, echipa poate exclude din concurs candidatul găsit în neregulă.
6. Votarea propriei creaţii este interzisă şi duce la descalificare.

1.
wQsAXf5.png

2.
Peste orasul meu cu greu construit,

A venit toamna, cu frunze ruginii si cantec trist de pasari calatoare,

Armata zgribulita in cantec de fanfara,

Se strange in garnizoana,

Si pregatesc victoriile, viitoarelor expeditii,

Si sarbatorim cu must si vin premiile care vin,

Case, planuri si diamnate,

Pentru iarna care vine sa auzim numai de bine,

A fost o tamna bogata cu mere, pere si concursuri,

Sa traiasca cine citeste si sa se imbete cine cinsteste.

3.
O mireasma de parfum și mirodenii îmi gâdila nasul. Câteva raze de soare s-au strecurat pana la mine trezindu-ma.Sar din pat și ma uit bucuroasa pe fereastra, la orașul care se trezește din amorțeala ultimelor zile înlăcrimate de ploi și înghețate de vanturile reci ale toamnei.Hai, la plimbare!Ce plăcere sa te plimbi pa străzile orașului scăldate de un soare blând de octombrie! Oamenii forfotesc pa străzi își fac cumpărături în piața,se aud glasuri cristaline de copii din școala,clopotele catedralei au început sa bată . Din circul ambulant se aude o fanfara iar Turnul Babel pare sa asculte cu plăcere.Pana și garnizoanele militare par mai vesele, mai putin amenințătoare.O fata care lucrează pe plantație îmi face semn cu mana. Zâmbește.O bătrâna de la ferma zâmbește și ea când ma vede asa de vesela,dar își clatină capul cu ințelepciune. Ea știe ca aceasta zi va trece repede alungata de nori,ploi și frig iar mai apoi va veni iarna cu nămeți de zăpada și ger.
Eu trec mai departe și ma bucur de soare, de mirosurile toamnei și de fetele zâmbitoare,pentru ca tot ce avem ,ce simțim,ce contează cu adevarat e AZI!

4.
Toamna
din scandinavia tu incepi cu luptatori tai
ploaia si vantul le folosesti dar mineri nui opresti
nici fermele nu se opresc,mancare ele gatesc.
cetateni monezi produc , fabricele caramizi de lut
cirmari se pregatesc de treaba
aurul e de isprava
dar un lucru merge bine, la hanul din satuc
unde vinde numa suc
infanteria sta de veghe cu cavalerii ei
ca din bunuri sa nu le iei:cool:

5.
Atenţie, cad frunze!

Zi bacoviană de toamnă, cu stropi mărunţi de ploaie. Vântul adie uşor scuturând frunzele aurii din copacii obosiţi parcă. Din când în când, stoluri de păsări străbat întinsul cerului, îndreptânduse spre soarele care deja nu se mai vede. Noaptea a fost friguroasă şi pustie. Oamenii stau acum mai mult retraşi în casele lor, înnumărând banii ce-i mai iau şi experimentând lucruri noi.

Liniştea din oraşul „Dealul Crucii” e apăsătoare în dimineaţa acestei zile. Cu o cană de cafea în mână am ieşit prin curtea Academiei pentru o gură de aer umed şi răcoritor. Ador să ascult liniştea gălăgioasă a ploii. Mici grupuri de oameni se îndreaptă somnoroşi spre noua biserică ce tocmai s-a construit. Ca un tunet în mijlocul nopţii, răsună deodată clopotul „Bisericii Doamnei noastre din Dresda”. Acesta e semnalul că ceremonia de sfinţire a bisericii urmează să înceapă. Numărul oamenilor din curtea bisericii începe să crească constant, chiar dacă şi ploaia respectă aceiaşi proporţie de evoluţie. Lumii nu-i pasă de starea vremii atunci când doreşte sărbătorirea rodului muncii sale colosale. Biserica are potenţial de evoluţie, iar acum aduce oraşului 7 bunuri zilnic, entuziasmând astfel locuitorii cu plus 1500 (fericire).

Chiar se simţea nevoia unui eveniment fericit în sânul micii comunităţi. De ceva vreme, pe fiecare stradă din oraş, se simte un iz puternic de tensiune, şi un miros urât de politică. În urmă cu o săptămână, primarul a fost acuzat de fraudă. Chiar dacă nu i-a fost dovedită vinovăţia, tot a fost sancţionat cu confiscarea Clădirilor Legendare. Locuitorii s-au revoltat şi şi-au pierdut din încrederea alocată primarului. Exista deja tensiune între cetăţeni şi primar decând începuse Evenimentul Halloween. Aceştia erau revoltaţi pe faptul că primarul aruncă resursele, pe care ei le obţin atât de greu, pe misiuni care nu oferă o recompensă prea mare. Primarul a încercat să le explice locuitorilor că nu toate evenimentele sunt la fel de bogate precum „Culesul merelor” şi că se simte neapărata nevoie a unui cimitir. „Mai gândiţi-vă şi la ce se petrece cu voi după ce închideţi ochii. Nu mai priviţi mereu îndeaproape, urmârind doar satisfacerea poftelor trupeşti. Egiptenii construiau piramide imense pentru viaţa de după moarte, iar noi nu avem nici măcar un amărât de cimitir. Atât de josnici vreţi să fim?”, a susţinut primarul cu voce hotărâtă în timpul unei manifestări publice. Degeaba însă! Cetăţenii continuă să îşi susţină ideia lor primordială, iar printre unule grupuri se zvoneşte că există planuri în vederea începerii unui război civil cu tentă revoluţionară.

Singura alianţă a primarului a rămas armata. De la toboşarii cei fricoşi şi până la temuţii bandiţi care sfidează până şi moartea, toţi sunt mulţumiţi de condiţiile şi privilegiile oferite lor de către primarul oraşului. Vestea că se va construi în oraş Alcatrazul îi bucură pe toţi, şi îi transformă în susţinători dârji ai primarului. Oare vor reuşi aceştia să apere primarul în cazul unei eventuale răscoale? Eu presupun că da.

Eheee. Lucrurile nu sunt aşa simple precum par în „Dealul Crucii”. Cert e că starea vremii e cea mai puţin importantă în viaţa de zi cu zi a locuitorilor. Pun pariu că dacă ai întreba pe unii din ei dacă a nins iarna trecută, n-ar şti ce să-ţi răspundă. În acest oraş, majoritatea atenţiei oamenilor se îndreaptă spre situaţia politică, economică şi culturală. Odată cu evoluţia, poate că cetăţenii vor avea timp să se preocupe şi de observarea frumuseţii naturii şi a liniştii gălăgioase a ploii.

6.
Forge of Empires


Încerc să deschid ochiul , dar razele soarelui îmi inundă retina cu lumina puternică a zilei . Mă foiesc și ajung cu spatele la fereastră . Așa este mai bine . Mă ridic în picioare , privesc ceasul mare și vechi de la mîna și timpul își i-a tributul treceri lui , prin resemnarea mea că nu reușesc să -l opresc sau să-l dilat , ca să rezolv toate problemele cu care mă confrunt .

După ce ies din baie , consult consola cu mesaje și telefonul . Am de la Jack , prietenul și consilierul meu , cîteva apeluri pierdute . Mă îmbrac , îmi fac repede un intinerar și o agendă de urmărit pentru ziua de astazi , îl sun pe Jack și ne întîlnim în piața mare.

Deja piața este plină de negustori , meșteșugari , lăutari , formații de muzică și fanfare care sărbătoresc sfîrșitul unei toamne bogate . Cîteva grupuri încep să danseze pe muzica preferată . Lumea este fericită , uitînd de conflictele armate purtate la periferiile imperiului , conflicte care anexează provincii noi , dar și de atacurile lașe purtate contra noastra de vecinii mai puternici militar , care din cînd în cînd jefuiesc o provincie . Mă întîlnesc cu Jack în fața primăriei și abia îl recunosc , fiind imbrăcat într-un costum de clovn , deghizarea lui de Halloween . Zîmbește fericit că a terminat sarcinile impuse și are un nou proiect pe care vrea să mi-l arate . După ce savurăm un mic dejun și o cafea mare în larma și veselia generală , ne îndreptăm spre periferia orașului , unde Jack a deschis un santier .

Trecem prin parc unde aleile sunt pline de frunze ruginii și margarete , care cu mirosul și coloritul lor vesel , însuflețesc parcul . Ajungem la cartierele noi construite pentru muncitori veniți din provincii să lucreze la noile fabrici , vedem secțiile de poliție impuse de consilieri , pentru fiecare cartier , biserica Sfîntul Vasile și ne îndreptăm spre zona industrială a orașului , unde se construiesc rafinării și uzine de prelucrări chimice .

Vîntul a început să bată , aducînd cu el nori cenușii care acoperă traseul imaginar al păsărilor călătoare ce se îndreaptă spre alte teritorii mai calde . Ajungînd la marginea unei cîmpii , de unde se vede turnul Capitoliului , Jack , îmi arată planurile unui cimitir , cu capelă și un turn cu clopot . Nevoia constructiei este evidentă cu atîția vecini lacomi , mai ales că serviciul medical are de suferit , deoarece corpul medical migrează spre alte state mai dezvoltate , căutînd stabilitate financiară și printre altele uniforma din spitale nu este așa severă ca la noi .

Începe să picure și vîntul ne unflă hainele . Mașina trimisă de consilieri se apropie și ne indreptăm spre o ședință , care la fel ca cea de ieri , se va termina tîrziu, spre dimineață .

7.
direct.php
 
Ultima editare:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus