Clădiri legendare/ clădiri producție

Adda25

New Member
1- ce clădiri legendare nu sunt folositoare?
2- cat ar trebui sa țin o clădire de producție? Sunt in industrială și mai am clădiri de producție din timpuriu.
 

D-Best

Well-Known Member
1- ce clădiri legendare nu sunt folositoare?
2- cat ar trebui sa țin o clădire de producție? Sunt in industrială și mai am clădiri de producție din timpuriu.
Clădirile de producție se presupune că ar trebui să corespundă cu epoca în care te afli pentru a fi „eficiente”. La cele de producție bunuri e uneori de discutat (toate bunurile sunt folositoare și poți adopta diferite tactici...).
Bonusurile fiecărei clădiri legendare sunt strâns legate de era lor. De exemplu, nu poți compara proviziile pe care ți le oferă Notre Dame cu proviziile pe care ți le oferă Castelul Himeji pentru că prima este din Evul Mediu Mijlociu, iar a doua din Viitorul Virtual. Fiecare dintre ele oferă provizii „cât să îți fie folositoare în acea eră”. Și cum jocul este într-o continuă dezvoltare, nu peste mult timp vor integra o clădire legendară care va produce mai multe provizii decât Castelul Himeji. :D
Jucătorii consideră inutile clădirile legendare precum Notre Dame, Colosseum... iar din acest motiv „ni s-au promis” niște rectificări la aceste clădiri pentru a le face atrăgătoare.
 

Coryllus

Well-Known Member
Statuia Geea, Habitatul, Rezerva de seminte, Templul lotus, Voyager V1, Royal Albert Hall, Dresda, Turnul Space Needle, Capitoliu, Colosseum, Notre Dame , Oracolul din Delphi - (usless)
 

adimucu

Well-Known Member
Legendarele de diferite tipuri (care dau un anumit tip de bonus: atac, apărare, bunuri, producție mai mare, monede, etc.) vin de obicei în perechi. Una o faci în erele inferioare, cealaltă de obicei în cele de sus. Teoretic, așa sunt concepute ca să fie construite cu un anumit tip de bunuri, accesibile bineînțeles în erele respective. După cum evoluează jucătorul, întâi le construiește pe primele, după care poate renunța treptat și să le pună pe cele de generație mai nouă.

Nu există legendare ''nefolositoare''. Termenul acesta este relativ. Depinde ce poate face jucătorul în stadiul în care este.
De când cu Domul, se sare peste etapele normale... ;) Un jucător din era fierului poate să-și facă cu puțin ajutor direct legendarele avansate, gen Himeji, Pădurea Tropicală, Rezerve de semințe, Atomium...Bineînțeles că atunci nu mai are nevoie de celelalte, dar asta nu înseamnă automat că sunt nefolositoare.
 

dunbarton

Well-Known Member
Nu există legendare ''nefolositoare''. Termenul acesta este relativ. Depinde ce poate face jucătorul în stadiul în care este.
Corect! De exemplu, vad ca Templul Lotus e pe lista neagra. Dar ganditi-va ca sunteti in Contemporana si aveti 3*Condominium si 3*Centru Comercial; asta ar face, ca suprafata, 3*5x5 + 3*4x4. Totodata, ganditi-va ca e suficient sa aveti un Templu Lotus la nivel 12 pentru a le putea sterge, castigand un spatiu generos, intrucat aceasta CL va asigura acelasi nivel de fericire si aceeasi productie de monede precum Centrul Comercial, respectiv Condominiumul.
...
Am o mica nelamurire in legatura cu Turnul Dinamic: "primele de 12 ori cand ajuti o cladire, obtii un bun aleatoriu din era cladirii respective". Asta vrea sa spuna ca daca as contribui de 12 ori cu cate un PF la o CL din Viitorul Arctic as primi 12 bunuri din acea era?
 

adimucu

Well-Known Member
nu...

ajuti o cladire inseamna motivare sau finisare.
primii ''x'' jucatori pe care ii motivezi sau finisezi iti vor da fiecare cate o unitate de bun. bunul va fi din era cladirii pe care o motivezi.
 

Vali

Well-Known Member
Pai si nu era mai bine sa se scrie "primele x ori cand motivezi/finisezi o cladire..."?! Nu stiu, ma intreb... pentru ca si eu inteleg exact ce a inteles si dunbarton daca nu as citi, si cred ca cel putin 95% din jucatorii de foe n-au citit niciodata regulamentul sau alte detalii despre joc, chiar daca ele se gasesc pe internet, in wiki-ul jocului. In conceptia mea a ajuta o cladire inseamna sa pun pf la o cladire legendara care creste usor usor... Doar ca aici (in joc) se foloseste "contributii" ca si termen pentru donatul de puncte la CL.
Daca intri pe pagina https://ro.wiki.forgeofempires.com/...te_de_Clădirile_legendare#Bunuri_din_ajutoare , acolo se pot vedea ce cladiri dau anumite bonusuri, si de aici poti deduce ca acel ajutor practic reprezinta M/F .

PS: Wiki-ul jocului este cumva "Accent Sensitive" ceea ce face foarte greoaie cautarea. Recomand sa se schimbe modul de comparatie al bazei de date/tabelelor/campurilor (collate) la insenzitiv, sa nu mai tina cont de diacritice, pentru ca e ciudat sa cauti o cladire care are in denumire diacritice, tu o scrii fara, pentru ca majoritatea dintre noi nu folosesc tastatura in limba romana, si vezi ca nu-ti returneaza nimic. Iar optiunea aceea cu "continand ..." e useless , nu face nimic.
 

adimucu

Well-Known Member
dap...asa este. ''limba FoE'' este greu de inteles.
dar daca te duci pe Dom din curiozitate, acolo nu mai scrie bonus pentru ''ajutor'', ci pentru ''contributii'' ;):p:D
 

ferig68

Active Member
De ce nu pot vinde o cladire legendara? Maidemult am reusit sa vind. Acuma apare o sageata si oun culoar liber dar habar n-am ce sa fac cu el ca sa pot vinde cladirea legendara.